Kikärtspaté

Ingredienser

  • 6 dl kikärtor färdiga kikärtor

  • 1 dl. rostade solrosfrön (görs lätt i torr stekpanna)

  • 2 stora gula lökar

  • 115 g. tartex med örter

  • 1 buljongtärning

  • 2-3 pressade vitlöksklyftor

  • 2 tsk stött basilika, timjan och rosmarin

  • 5 dl. Grovt riven morot

  • 1 dl grovt hackad persilja

 

Mal solrosfröna i foodprocessor/mixer. Skala löken och mixa den tillsammans med solrosfröna och kikärtorna. Smaksätt färsen med övriga ingredienser. Smörj och bröa en avlång form (ca1,2 liter). Fördela färsen i formen och grädda längst ner i ugnen i 200 grader ca 1 timme och 10 minuter. Täck patén med folie i slutet av gräddningstiden om den börjar se mörk ut. Servera patén kall med cumerlandsås. Även god varm.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0