Grönkålssoppa med hela champinjoner, varma mackor med champinjonstuvning

Ingredienser

  • 1 förpackning fryst grönkål
  • 1 förpackning havregrädde
  • 1-2 msk mjöl
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • mjölkfritt margarin
  • vitpeppar och salt

 

  • 1 burk hela konserverade champinjoner eller färska
  • mjölkfritt margarin
  • salt

  • Vitt formbröd
  • 1 burk konserverade skivade champinjoner
  • 1 förpackning havregrädde
  • mjölkfritt margarin
  • svartpeppar, salt och några droppar citronsaft

 

Ha mjölkfritt margarin i en kastrull, häll över all grönkål när margarinet slutat fräsa. När grönkålen börjar bubbla: häll över havregrädden och krydda. Red soppan med lite av grädden eller vatten och mjöl.

 

Stek och salta de hela champinjonerna.

 

Stek de skivade champinjonerna i mjölkfritt margarin, häll över havregrädden. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka ihop till krämig konsistens. Har du valt en grädde som inte blir tjockare av sig själv får du reda stuvningen.

Bred formbrödet med mjölkfritt margarin och täck dem med stuvningen, in i ugnen på ca 200 grader tills de fått färg.

Servera soppan med några champinjoner i och de varma smörgåsarna brevid.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0