Pannbiff med potatismos, brunsås och lingonsylt

Pannbiffar och potatismos med brunsås och lingonsylt.

Ingredienser

  • Färdiga biffar ”veggo -vegetariska burgare” av märket ”hälsosport” (finns på Willys och Hemköp)
  • Pulvermos ”AP'TI Kartoffel-flocken püree” (finns på Willys)

        Brunsås

  • Mjölkfritt margarin
  • Vetemjöl
  • Havremjölk
  • Grönsaksbuljong
  • Soja
  • Peppar

Stek biffarna. Gör moset enligt anvisning på förpackningen, krydda med vitpeppar och salt.

Smält en klick margarin i en kastrull, vispa i ett par matskedar vetemjöl, häll snabbt på mjölken och fortsätt vispa. Fortsätt tillsätta mjölk under vispningen medan kastrullen står på plattan tills såsen uppnått önskad konsistens. Låt en buljongtärning smälta i såsen/mosa sönder den med vispen, färga såsen brun med soja och ha i peppar efter smak. Smaka av. Antagligen behövs inget extra salt.

Servera biffarna med potatismoset, såsen och en klick lingonsylt.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0