Chokladmousse x2

Tofuchokladmousse i de mer rundade glasen och avokochokladmousse i de öppnare.

 

 

Chokladmousse-experiment med Jesper. En mousse gjord på tofu och en på avokado. Jag tyckte bäst om den med avokado, jag tror att Jesper föredrog den på tofu.

 

Tofuchokladmousse

  • 340 g silken tofu
  • 280 g mörk choklad
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker

Mixa tofun till en slät smet. Smält chokladen och rör sedan ner sirapen i den. Mixa ihop choklad-sirapsblandningen med tofun och vaniljpulvret. Smeten blir tjock snabbt, så häll upp i serveringsskålar så fort som möjligt. Låt stå täckta i kylskåpet ca 1,5 timme.

 

Avokadochokladmousse

  • 2 mogna avokado
  • 0,8 dl sirap
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vatten
  • 1,6 dl kakao (siktad)

 

Mixa ihop alla ingredienser och häll upp i serveringsskålar. Låt stå täckta i kylskåpet ungefär 1,5 timme.

 

Gott att servera med vegetabilisk vispgrädde och hallon.


Kommentarer
Postat av: Jesper

Utspädd med sojamjölk blev tofumoussen bättre, för att inte säga perfekt!

2010-09-02 @ 14:14:50
Postat av: Sara

Men jag tror att vi hade mer choklad än det står att man ska ha i receptet...

2010-09-03 @ 22:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0