Vårrullar

  • 5dl kokt ris
  • 1,5 dl kokta gröna linser
  • 2 dl finklippt persilja
  • 2 grovt rivna morötter
  • 1 finhackad gul paprika
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 200 g fast tofu, smulad
  • ljus soja
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja
  • degark för vårrullar

 

Ta fram degarken ur frysen så att de börjar tina medan du gör fyllningen.

Stek moroten, paprikan, vitlöken och persiljan i lite rapsolja.

Smula sönder tofun i en bunke, häll över och rör ut soja så att tofun blir ljusbrun.

Rör ner det stekta och det kokta i bunken med tofu. Krydda med mycket svartpeppar och smaka av med salt.

Ta ut degarken ur förpackningen och lägg dem under en fuktad kökshandduk. Om degarken ändå hinner bli för torra under rulltillverkningen kan det vara bra att ha en sprayflaska med vatten redo.

 


 

 


 

Ta ett degark, lägg på 1,5-2 msk av fyllningen. Vik upp det nedrehörnet. Vik sedan in de två sidohörnen, så att det ser ut som ett öppet kuvert. Rulla sedan in det sista hörnet.

 

 

 

När alla rullar är klara är det dags att lägga dem i pannan. Jag föredrar att steka dem i rikligt med olja (ca ½ cm olja i pannan) och vända dem några gånger istället för att fritera. Det blir mindre os och det går inte åt lika mycket olja. Lägg sedan de stekta rullarna på ett fat, så att eventuell överflödig olja kan droppa av. Idag gjorde jag en enkel dippsås på majonäs och sweetchilisås till vårrullarna.

 



 

Servera!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0