Kinafärsbiffar

 

  • 1-2 burkar kinafärs
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 gul lök, hackad
  • 1-2 potatisar
  • 1 buljongtärning
  • torkade plommon, hackade
  • salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • Ströbröd
  • Ev. vetemjöl

 

Skiva potatisen tunt och koka den mjuk ihop med buljongtärningen, låt svalna en stund. Mixa sedan ner de svarta bönorna med potatisen.

Plocka ur alla kinafärs-bitar ur burken (använd inte svampen och bambuskotten) och hacka dem ganska fint. Hacka löken och plommonen. Blanda ihop allt hackat i en skål och strö över vitpeppar och salt. Häll sedan över den mixade geggan och rör ihop. Rör sedan ner ströbröd tills smeten får en riktigt fast konsistens. Forma biffar av smeten och vänd i ströbröd eller vetemjöl (jag provade ströbröd den här gången och det blir snyggare, men tycker att det blir godare med vetemjöl som jag brukar göra). Stek biffarna på mellanvärme i rapsolja.

 

Servera med t.ex. potatis och 2 sorters pepparsås (se recept nedan).

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0