Björnbärskaka med mandelmassa



  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 3/4 dl sojagrädde
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1-2 nävar björnbär
  • 150 g mandelmassa

Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Smält margarinet och blanda med grädden. Blanda de torra ingredienserna i en skål och slå över de blöta. Rör ihop. Smeten blir tjock och får bredas ut i formen. Strö ut björnbären över kakan och strö den rivna mandelmassan över. Mandelmassan ger en seg och knaprig yta på kakan.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, i 30 minuter. Kakan kan behöva täckas med folie mot slutet av gräddningstiden för att inte bli för mörk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0