Salmorejo


  • 250 g tomater, mogna
  • ½ klyfta vitlök
  • ½ msk ljus vinäger, t ex sherryvinäger (jag använde äppelcidervinäger)
  • 2 msk olivolja
  • dygnsgammalt lantbröd (jag använde tre skivor rostbröd ”pågens rasker” utan kanter)

Hacka tomaterna och lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med olja, vinäger, vitlök och en nypa salt. Mixa tills det blir en helt slät massa. Lägg därefter i brödet (utan kanter) bit för bit och mixa mellan brödbitarna. Blandningen kommer mycket snabbt att bli tjockare, när det fått en fin krämig konsistens är den färdig att servera. Ringla på lite olivolja.

 

Recept från Meny med Sven Ekberg i P1

Enligt kocken är detta en sås som är som majonäs utan att vara majonäs, jag håller inte med om majonäs-biten, men god och enkel är den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0