Spenatlasagne

Spenatröra

  • 1 hackad gul lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 påse fryst spenat
  • vatten
  • ½ förpackning gafflad fast tofu (kung markatta)
  • rapsolja
  • vitpeppar och salt

Bechamelsås

  • 4 msk mjölkfritt margarin
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 förpackning oatly havregrädde
  • 5-8 dl oatly havremjölk
  • lasagneplattor

 

Stek den gula löken i rapsolja tills den börjar bli genomskinlig, pressa över vitlöken. Tillsätt den frysta spenaten och låt den tina ordentligt, tillsätt lite vatten så att spenaten inte bränner fast i botten. Rör ner tofu-smulorna och krydda med salt och vitpeppar.

Smält margarinet i en kastrull, vispa ut mjölet och tillsätt grädden. Späd med mjölken tills såsen har lagom konsistens. Krydda med vitpeppar och salt.

Häll lite bechamelsås i botten av den ugnsfasta formen och sedan ett lager lasagneplattor. Lägg sedan lite spenat röra ovanpå och så ytterligare bechamelsås. Varva allt tillsingrediensera är slut. Sista lagret ska bestå av lasagneplattor och sedan bechamelsås överst.

Grädda lasagnen i 200 grader i ugnen, ca 30 minuter tills den fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0