Auberginekotlett med färska örter i gräddsås

 

  • aubergine
  • salt
  • citron
  • vitpeppar
  • fänkåls”blad”
  • persilja
  • linneas fiskkrydda (citronpeppar, bellpeppar, dill, vita sesamfrön)

 

Skär auberginen i fyra skivor på längden. Använd de två mittersta skivorna (de andra två kan tärnas och läggas i en påse med salt och citronsaft och användas en annan dag i gryta t.ex.) Salta skivorna på båda sidor och låt dra ett tag, klappa sedan torra med en kökshandduk eller hushållspapper (det drar ut vattnet ur auberginen och gör att den inte drar åt sig lika mycket fett).

Pressa sedan över lite citronsaft. Finhacka fänkålsbladen och persiljan och täck ena sidan av aubergineskivorna med detta samt lite vitpeppar. Vänd försiktigt på skivorna och täck den andra sidan med linneas fiskkrydda. Stek skivorna i rapsolja tills auberginen är färdig och har fått lite färg. Häll över lite grädde i pannan och värm tills det börjar sjuda, tillsätt en nypa salt i såsen och rör runt lite så att kryddorna som ramlat av auberginen blir en del av såsen.

Servera med färskpotatis, lätt kokta sockerärtor och en citronklyfta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0