Fänkålssoppa


  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 2 mjöliga potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • rapsolja
  • mjölkfritt margarin
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • vitpeppar
  • salt
  • vegetabilisk grädde
  • ev. citronsaft

Ansa, skala, hacka, skiva och tärna alla grönsaker i lämplig storlek. Stek i en kastrull med rapsolja och margarin, strö i två nypor vitpeppar. Häll över ca 1 liter vatten och lägg i en buljongtärning. Koka tills grönsakerna är mjuka och potatisen lätt faller sönder. Häll över några matskedar dill och en förpackning vegetabilisk grädde (jag provade dinkelgrädde idag) och värm upp igen. Servera soppan som den är eller mixad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0