Gryta med delade gula ärtor

Receptet gäller grytan längst upp till vänster och kommer från Klimax vegetariska måndagar.

 

  • 3 dl gula delade ärtor
  • 1 l vatten
  • 1 gul lök
  • 1 ½ dl matolja
  • 2 msk berbere
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 ½ tsk salt

 

Rensa ärtorna och blötlägg i saltat vatten över natt. Koka upp ärtorna i vattnet. Skumma väl och koka på svag värme 30-40 minuter. Sila ärtorna och spara kokvattnet. Skala och finhacka lök och vitlök och bryn i matolja 3-5 minuter. Tillsätt berbere och ingefära, koka 10 minuter. Späd med en del av kokvattnet och rör kontinuerligt. Tillsätt ärtorna och mer kokvatten till bra konsistens, koka 15 minuter. Salta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0