Marinerade linser

Receptet gäller skålen till vänster och kommer från Klimax vegetariska måndagar.

 

  • 2 dl gröna linser
  • 1 ½ l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 liten gul lök
  • 4 msk matolja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 liten grön chilifrukt
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 3 tsk vinäger eller citronsaft

 

Rensa och skölj linserna. Koka under lock i lättsaltat vatten i 35-40 minuter eller tills linserna är riktigt mjuka. Låt linserna rinna av i durkslag. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära fint och blanda i linserna. Ta bort fröhus från chilin, hacka och blanda i linserna. Tillsätt matolja och vinäger/citronsaft, smaka av med salt. Kan mosas något.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0