Quinoabiffar

 

  • 1 dl quinoa
  • 15 mandlar
  • ½ näve pumpakärnor
  • ½ gul lök
  • 1 ½ dl kikärtor
  • vatten
  • rapsolja
  • ½ buljongtärning
  • ströbröd
  • vetemjöl

Koka quinoan i 2 dl vatten, tills den sugit åt sig allt vatten. Mixa mandel, pumpakärnor, lök, kikärtor och ½ smulad buljongtärning med 1 msk rapsolja och några msk vatten. Rör sedan ner ströbröd tills smeten får en lagom konsistens. Forma biffar, vänd dem i vetemjöl och stek i panna med rapsolja.

Biffarna är neutrala i smaken och passar att smaksätta med nästan vad som helst; t.ex. vitlök och timjan eller citron och svartpeppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0