Champinjon- och färspaj




Pajdeg:

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 3 msk vatten

 

Blanda mjölerna och gaffla ut margarinet i det. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform till ett skal och perforera skalet här och där med en gaffel. Ställ in i frysen en kvart och grädda sedan skalet i 200 grader till det blivit hårt.

 

Fyllning:

  • 400 g färska champinjoner
  • 2 gula lökar
  • ganska mycket vegofärs
  • vatten
  • 2 svampbuljongtärningar
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • kinesisk soja
  • 1 förpackning alpro sojagrädde

 

Hacka löken och bryn den lätt i en gryta. Tillsätt champinjonerna upphackade. Stek tills de återtagit all vätska, krydda med vitpeppar. Strö över färsen och lite vatten, puttra under lock tills färsen mjuknat. Smula över buljongtärningarna och droppa i lite soja.

Fyll det gräddade pajskalet med fyllningen och häll över en förpackning sojagrädde. In i ugnen på 200 grader tills grädden fått en gyllenbrun färg.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0