Crêpes á la Jesper och Hanna



 

  • 6 dl sojamjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • mjölkfritt margarin eller olja till stekning.

 

Blanda alla mjölsorter med salt. Tillsätt mjölken lite i sänder och vispa samman allt till en jämn smet. Stek i fett. Fyll med valfri fyllning.


Fyllning1:
  • 200 gram färsk el. djupfryst svamp
  • 1-2 msk olja el. margarin
  • 2 msk lantvetemjöl
  • 2 dl sojamjölk
  • sojasås, dill, vitpeppar, salt
  • Sojafärs
  • Rökarom

Ansa och skiva den färska svampen. Fräs den i fettet tills den släppt ifrån sig och sugit åt sig alla vätska. Blanda färsen med rökarom och dill, fräs ihop med svampen. Strö över mjölet och rör ut ordentligt, späd med mjölken under omrörning. Låt stuvningen koka 5 min. Smaka av med salt, peppar och sojasås. Fördela några msk svampstuvning på varje pannkaka och rulla ihop den.

 

Fyllning2 "Jespers special":

  • 200g tofu
  • 1 krm rökarom
  • 2 dl ärter, majs & paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl havregrädde
  • ½ tsk tandori masala
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk dill

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0