Saffransplättar

Saffranssuget har satt in. Idag blev det saffransplättar med lingonsylt och havrevispgrädde till kaffet.



  • 3,5 dl havremjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 g saffran (1 påse)

 

Blanda mjölet med hälften av de blöta ingredienserna, vispa till en jämn smet. Ställ i kylen för att svälla i 30 minuter. Lös upp saffranen i några teskedar vatten eller mjölk. Rör ner salt, saffran och resten av det blöta. Blir smeten för tunn går det bra att tillsätta mer mjöl. Stek i plättlagg.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0