Bassoppa

 

För någon månad sen, eller två, gjorde jag en bassoppa på det sista av skörden och frös in. Toppen att ta fram och variera när matlagningsfantasin tryter. Tanken är att göra den så tråkig och stabbig som möjligt, så att den sen passar att krydda och piffa till hur som helst.

 

  • potatis
  • morötter
  • fänkål, även blasten
  • squash
  • purjolök
  • rapsolja
  • vatten

 

Ansa och tärna alla grönsaker. Fräs dem i rapsolja. Häll över vatten och låt koka tills alla grönsaker är mjuka och så mycket som möjligt av vattnet kokar bort. Frys in.

Idag tinade jag lite av soppan, spädde med vatten, kryddade med salt och svartpeppar och serverade med en stor klick av min hemgjorda rabarberchutney i. Hembakt bröd med gott pålägg till.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0