Blommig potatissallad


  • Potatis, kokt
  • Rödlök skurna i ringar
  • Harricot verts, kokta
  • Gärna kryddblommor

 

Skala (skippa det om potatisen är färsk) och skiva kokt potatis medan den fortfarande är varm, lägg den i en skål tillsammans med råa lökringar, harricot verts och allt annat du är sugen på.

 

Häll över den här vinägersåsen:

  • 1-2 tsk torkad dragon (eller timjan, det tycker jag är godast)
  • 2 msk fransk senap (dijon)
  • ca ½ tsk salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 ½ dl olja (gärna oliv)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Rör ihop alla ingedienser.

 

Receptet kommer från ”Annans örtagård” av Anna Bergenstam och är ett återkommande inslag i mitt kök, särskilt när färskpotatisen kommer. Här serverat med nån slags halvfabrikatsjärpar och grön sallad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0