Rotselleripuré med frästa rotsaker och rökta vegotärningar

 

  • ½ stor rotselleri
  • 1 morot
  • ½ palsternacka
  • 15 cm purjolök
  • ½ kålrot
  • vego kycklingbitar
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • rapsolja
  • svartpeppar
  • salt
  • liquid smoke

 

Skala och tärna rotsellerin, koka den mjuk i lätsaltat vatten. Häll av nästan allt vatten, tillsätt margarinet och mixa till en slät puré. Tärna överiga rotsaker och purjolöken i lika stora tärningar. Fräs på medelstarkvärme i rapsolja med grovmalen svartpeppar och salt till tärningarna mjuknat. Tina kycklingbitarna och marinera en kort stund med liquid smoke, stek sedan bitarna gyllenbruna.

Lägg upp rotselleripurén, rotsaksfräset och de rökta kycklingbitarna på en tallrik och njut.

Receptet är hämtat från svts program trädgårdsfredag och sedan veganiserat. Kocken heter Tareq Taylor.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0