Amarantkaviar



  • 3 dl kokt kallsköljd amarant (=knappt 1 ½ dl torra frön)
  • 50 g rökt tofu (eller någon droppe rökarom, eller 2-3 msk rökt sojaprotein)
  • 2 msk ketchup
  • 3 msk hackad dill
  • 1 msk rapsolja
  • 1-2 tsk havssalt

Koka amarantfröna i rikligt med vatten ca 25-30 minuter. Kallskölj sedan bort
all kladdig stärkelse i en trådsil, så att kornen känns luftiga och inte
klibbar mer. Kör sedan rökt tofu, hackad dill, havsalt och olja till en smet
i en matberedare och smaksätt amarantkornen med detta.

 

Källa: vegomums


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0