Dra's smörgåstårta

 

Lager 1: Skagenröra

  • 200 g rökt tofu (eller naturell tofu +1/2 krm rökarom)
  • 4 msk majonäs
  • 4 msk havregrädde
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 3 msk finhackad dill
  • lite rivet citronskal
  • lite citronsaft
  • 3 msk tångkaviar
Smula tofun och rör i resten av ingredienserna. Till en smörgåstårta krävs såklart en sörre sats än den här.

 

Lager2: Guaccamole med bönor och tomat

  • avokado
  • blandade bönor på tetra
  • tomat
  • citronsaft
  • kryddor

Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet.

 

Lager 3: Purjolöksmajonäs

  • 1 dl sojamjölk
  • 2 dl naturell olja
  • ½ msk senap
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 tsk vinäger
  • vitpeppar och salt
  • hackad purjolök

Man använder sig av en stor bunke och en stavmixer. Häll senap, vinäger och i citron i bunken, därefter mjölken. Börja sedan mixamed stavmixern och häll i oljan längs mixerns hals och ner i bunken. Då skär det sig inte utan blandas direkt. Peppra och salta. Rör ner purjolöken. Låt gärna stå i kylen över natten, men det är inte nödvändigt. En större sats behövs till smörgåstårta.

 

Montering

Montera smörgåstårtan med vitt formbröd som du skurit kanterna av. Dekorera efter smak. Här: Röd och svart tångkaviar, physalis, dill, rädisor, körsbärstomater, kixi och gurka. Runt om: Sallad, majs, skivade färska champinjoner, klyftade fikon och gurka.


Recepten på skagenröran och majonäsen  kommer ur vego deluxe.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0