Paella

 

  • 1,5 dl basmatiris
  • vatten
  • 1 burk konserverade körsbärstomater, avrunna
  • 1 grov näve sockerärtor eller liknande (snow peas)
  • silken tofu i tärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • olivolja
  • citronolja
  • limesaft
  • salt

 

Koka riset i vatten, enligt anvisning på paketet. Stek upp löken, tofun och tomaterna i olivolja, pressa i vitlöken. Mortla rosmarin och saffran tillsammans och tillsätt i pannan ihop med riset. Strila lite citronolja och limesaft över och rör om så att allt i pannan gulfärgas jämnt av saffranen. Tillsätt ärtorna och låt dem bli lite mjuka. Smaka av med salt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0