Smördegspiroger med spent- och bladkoncentratsfyllning

 

Smördegspiroger är inget jag rekommenderar att äta sig mätt på, man blir snabbt riktigt övermätt. Det passar bättre som förrätt eller plockmat.

 

 

  • smördegsplattor
  • fryst spenat
  • bladnäringskoncentrat (beställs för närvarande endast från frankrike)
  • gul lök
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja

 

Hacka och stek lök och vitlök i rapsolja, tjonga i lite spenat och låt den tina. Häll sedan över bladnäringskoncentratet och rör om. Salta och peppra efter smak.

Kavla ut de tinade smördegsplattorna och skär i lämpligt stora bitar. Klicka på lite spenatfyllning, vik igen smördegn och vik upp kanten, gaffla längs med kanten så att den inte rullar upp sig i ugnen. Grädda i ugnen på 200 grader tills pirogerna fått en gyllenbrun färg.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0