Frukost i Berlin



 

Frukostutbudet i Berlin spöar det i Uppsala rätt fett. Väldigt mycket biodynamiska prylar och mycket större utbud av pålägg och yoghurtsmaker. För att inte tala om alla olika sorter tartex och andra pastej-pålägg... provade bland annat tartex med champagne och tryffel (roligare än gott).


Rex, Malmö



Min resa till Berlin började med ett stopp i Malmö där jag hämtade min reskamrat och en god pizza. Pizzerian/kvarterskrogen Rex ligger på Nobelvägen 107, och är precis så där som man förväntar sig att en kvarterskrog ska vara både när det gäller inredning och gäster. Veganpizzor fanns det en hel hög att välja bland, och den jag valde var nåt med chi chi-bitar och var jäkligt god. Det här är pizzerian som har en av sina pizzor döpta efter Vegankrubb-Björn.
Ett extra plus i kanten får Rex för att de bjöd på extra pizzasallad och såser för att vi fick vänta på pizzorna, på grund av många gäster.

Nyss hemkommen från Berlin



Har promenerat i solen, suttit på mysiga uteserveringar och shoppat. Mat, kläder, tygmärken, fina kort, veganska birkenstock och en massa prylar. Rapporter från Berlins veganmat-ställen kommer inom kort. Tschüss!

Snabb bearnaisedipp och smördegspinnar med parmesan

Snabb bearnaisedipp

  • torkad dragon
  • finhackad persilja
  • gurkmeja
  • lökpulver
  • vitpeppar
  • salt
  • plamils vegomajonäs
  • en skvätt havregrädde

Rör ihop alla ingredienser i en skål, låt stå och dra en stund.

 

Smördegspinnar med parmesan

  • smördeg
  • veganskt parmesanpulver

Skär smördegen i strimlor, strössla över parmesan och tvinna degen. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 200 grader i ugnen tills de är gyllenbruna.

 


Potatissallad med majonäs

 

  • potatis
  • purjolök
  • päron
  • hemgjord majonäs (utan tångkaviar)
  • naturell alprosojayoghurt
  • vitlök
  • salt och svartpeppar efter smak

 

Skala och tärna potatisen, koka och häll av, låt svalna. Strimla purjolöken fint och tärna päronet. Lägg allt i en skål. Gör egen majonäs, blanda med nästan lika mycket sojayoghurt från alpro soya. Pressa i en klyfta vitlök och rör om. Häll över grönsakerna och rör om.


RSS 2.0
VeggieToppen
VeggieToppen