Våfflor med jäst

Det här kommer helt klart att bli mitt nya standard-våffelrecept. Våfflorna höll sig krispiga länge, som utlovat.




  • 1 påse torrjäst för söta degar (12g)
  • 8 dl sojamjölk
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 150 g mjölkfritt margarin

Smält margarinet och låt det svalna. Blanda jästen med mjölet, sockret och saltet. Tillsätt sedan sojamjölken (40 grader varm). Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 minuter.Rör ner det smälta margarinet och grädda våfflorna i våffeljärn.
Idag serverades våfflorna med alpros vaniljyoghurt och nytinade hallon. Mums!




Receptet har jag snott från baksidan på ett kronjäst-paket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0