Våfflor med jäst
Det här kommer helt klart att bli mitt nya standard-våffelrecept. Våfflorna höll sig krispiga länge, som utlovat.
Smält margarinet och låt det svalna. Blanda jästen med mjölet, sockret och saltet. Tillsätt sedan sojamjölken (40 grader varm). Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 minuter.Rör ner det smälta margarinet och grädda våfflorna i våffeljärn.
Idag serverades våfflorna med alpros vaniljyoghurt och nytinade hallon. Mums!
Receptet har jag snott från baksidan på ett kronjäst-paket.
- 1 påse torrjäst för söta degar (12g)
- 8 dl sojamjölk
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- 6 dl vetemjöl
- 150 g mjölkfritt margarin
Smält margarinet och låt det svalna. Blanda jästen med mjölet, sockret och saltet. Tillsätt sedan sojamjölken (40 grader varm). Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 minuter.Rör ner det smälta margarinet och grädda våfflorna i våffeljärn.
Idag serverades våfflorna med alpros vaniljyoghurt och nytinade hallon. Mums!
Receptet har jag snott från baksidan på ett kronjäst-paket.
Kommentarer
Trackback