Chokladmousse x2
Tofuchokladmousse i de mer rundade glasen och avokochokladmousse i de öppnare.
Chokladmousse-experiment med Jesper. En mousse gjord på tofu och en på avokado. Jag tyckte bäst om den med avokado, jag tror att Jesper föredrog den på tofu.
Tofuchokladmousse
- 340 g silken tofu
- 280 g mörk choklad
- 3 msk sirap
- 1 tsk vaniljsocker
Mixa tofun till en slät smet. Smält chokladen och rör sedan ner sirapen i den. Mixa ihop choklad-sirapsblandningen med tofun och vaniljpulvret. Smeten blir tjock snabbt, så häll upp i serveringsskålar så fort som möjligt. Låt stå täckta i kylskåpet ca 1,5 timme.
Avokadochokladmousse
- 2 mogna avokado
- 0,8 dl sirap
- 3 msk socker
- 1 tsk vatten
- 1,6 dl kakao (siktad)
Mixa ihop alla ingredienser och häll upp i serveringsskålar. Låt stå täckta i kylskåpet ungefär 1,5 timme.
Gott att servera med vegetabilisk vispgrädde och hallon.
Utspädd med sojamjölk blev tofumoussen bättre, för att inte säga perfekt!
Men jag tror att vi hade mer choklad än det står att man ska ha i receptet...