Äppelpaj på egenskördande äpplen


Pajdeg:
(20 pers)

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl havrgräddesmix
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 500 g vegetabiliskt margarin
  • vatten

Fyllning:

  • äpplen
  • kardemumma
  • kanel
  • socker


Använd resterna som blev när du gjorde havregrädden. Blanda detta med havregryn, mjöl, socker, margarin och lite vatten till en bra konsistens.
Skala äpplen och blanda dem med socker, kardemumma och kanel. Lägg ut äpplena i en form och strö över smulpajsdegen (alternativt tryck ut degen till ett pajskal och fyll med äpplena). Stoppa in det hela i ungen som står på 225 grader och vänta i 20 minuter. Och så, vips har du fått en smarrig äppelpaj.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0