Kladdkaka

  • 150 g mjölkfritt margarin

  • 4 msk ljus sirap

  • 3 dl socker

  • 3 dl mjöl

  • 1 dl kakao

  • 1,5 dl havregrädde

  • 1 krm bakpulver

Smält smöret och blanda ner sirapen, vispa med sockret. Rör i grädden och sedan resterande torrvaror sedan de blandats i en separat bunke. Slå i en smord form och grädda i 180 grader i 20 minuter.

Receptet hittade jag på kladdkakor.se

Min kladdkaka blev lite för rinnig inuti, nästa gång blir det 25 minuter i ugnen.

Serveras med varma hallon och havrevispgrädde.

 

Uppdatering: Kladdkakan fick en fastare kojnsistens efter en natt i kylskåpet, men jag tror ändå på aningens längre gräddningstid för att få den lite knäckigare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0