Svartvinbärskaka

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 3/4 dl sojagrädde
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1-2 nävar svarta vinbär (frysta går bra)

Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Smält margarinet och blanda med grädden. Blanda de torra ingredienserna i en skål och slå över de blöta. Rör ihop. Smeten blir tjock och får bredas ut i formen. Strö ut vinbären över kakan och tryck ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 30 minuter.

Blir även väldigt god med äpplen och kanel, hallon eller utan smaksättare som tårtbotten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0