Blommig potatissallad
- Potatis, kokt
- Rödlök skurna i ringar
- Harricot verts, kokta
- Gärna kryddblommor
Skala (skippa det om potatisen är färsk) och skiva kokt potatis medan den fortfarande är varm, lägg den i en skål tillsammans med råa lökringar, harricot verts och allt annat du är sugen på.
Häll över den här vinägersåsen:
- 1-2 tsk torkad dragon (eller timjan, det tycker jag är godast)
- 2 msk fransk senap (dijon)
- ca ½ tsk salt
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 ½ dl olja (gärna oliv)
- 1 vitlöksklyfta, pressad
Rör ihop alla ingedienser.
Receptet kommer från ”Annans örtagård” av Anna Bergenstam och är ett återkommande inslag i mitt kök, särskilt när färskpotatisen kommer. Här serverat med nån slags halvfabrikatsjärpar och grön sallad.
Kommentarer
Trackback