Glaserad palsternacka med apelsinsmak serverat med vispgrädde

 

  • 2 små palsternackor
  • apelsinzest från ½ apelsin
  • mjölkfritt margarin
  • apelsin saft från 1 ½ apelsin
  • 4 msk socker
  • havrevispgrädde
  • citronmeliss till dekoration

 

Skala och tärna palsternackorna och ta apelsinzesten med zestjärn från ½ apelsin. Fräs detta i margarin i en stekpanna tills palsternackan börjar mjukna. Häll sedan över apelsinsaft från 1 ½ apelsin samt sockret och koka tills såsen reducerats och palsternackorna är glaserade.

 

Ett lyckat expriment! Palsternackans naturliga sötma passar bra ihop med apelsin. Rekommenderar små portioner dock, det är mäktigt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0