Smulpaj med äpplen och kanel

 

Den här bilden blev inte så smickrande för äppelpajen, men jag tycker att min prickiga ugnsform är så fin att jag ville ha med den ändå.

 

Smuldeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g mjölkfritt margarin

Pajfyllning:

  • två äpplen
  • kanel
  • ½ dl socker

 

Gaffla ihop alla ingredienser till smuldegen.

Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna i en ugnsfast form och strö över socker samt kanel. Smula över suldegen och grädda i 200 grader, ca 30 minuter.

Servera med vispad växtgrädde eller vaniljsås.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0