Elins påsk-passionsfruktscupcakes
Muffins
- 3 dl vetemjöl
- ¾ tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 2 msk majsmjöl
- 2 ½ dl mjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 2 dl socker
- 1 dl rapsolja
- 2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader och sätt ut formar, allra helst pappersformar i en hård muffinsformså får de bättre passform. Denna sats räcker till antingen 12 små cupcakes eller 6 riktigt stora.
Blanda mjölken och äppelcidervinägern i en bunke och låt stå medan du blandar mjöl, bakpulver, bikarbonat, majsmjölet och salt i en annan bunke. Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen. Vispa ordentligt i några minuter tills det blir poröst. Häll därefter i mjölblandningen och vispa tills du har en fin, jämn smet utan klumpar. Häll upp smeten i formarna, fyll dem till ¾. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt dem sedan kallna.
Glasyr
- 2 dl margarin
- 6 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ dl grädde
- gul karamellfärg
Låt margarinet bli rumstempererat och lite mjukt, blanda sedan ner socker och florsocker (gärna med mixer). Häll sedan sakta på grädden tills du har den konsistens som du önskar på glasyren. Tillsätt några droppar gul karamellfärg.
Passionsgelé
- 3 passionsfrukter
- 1 dl gelésocker multi
- 1 dl vatten
Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet, blanda det med vatten och gelésocker i en kastrull. Låt det koka upp och och koka i en halv minut . Låt gelén svalna.
Montering
Spritsa glasyren runt muffinsarnas kant och fyll mitten med gelén. Dekorera muffinsarna med physalis, strössel eller kiwi.
Alla delar i receptet kommer ur vego deluxe.