En variation på Elins cupcakes och kokosbollar med nötter
Kokosbollar med nötter
- mandel
- valnötter
- cashewnötter
- dadlar
- vatten
- kokosflingor
Mixa ihop allt utom kokosflingorna. Rullar bollar och doppa dem i kokosflingorna.
Påskcupcakes
-
3 dl vetemjöl
-
¾ tsk bakpulver
-
1 tsk bikarbonat
-
en nypa salt
-
2 msk maizena
-
2 ½ dl mjölk
-
1 tsk äppelcidervinäger
-
2 dl socker
-
1 dl rapsolja
-
2 tsk vaniljsocker
-
några droppar citronessens
Sätt ugnen på 175 grader och sätt ut formar, allra helst pappersformar i en hård muffinsformså får de bättre passform. Denna sats räcker till antingen 12 små cupcakes eller 6 riktigt stora.
Blanda mjölken och äppelcidervinägern i en bunke och låt stå medan du blandar mjöl, bakpulver, bikarbonat, maizena och salt i en annan bunke. Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen. Vispa ordentligt i några minuter tills det blir poröst. Häll därefter i mjölblandningen och vispa tills du har en fin, jämn smet utan klumpar. Vispa i några droppar citronessens. Häll upp smeten i formarna, fyll dem till ¾. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt dem sedan kallna.
Glasyr
-
50 g margarin
-
3 dl florsocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
50 g naturell mjukost
-
gul karamellfärg
Låt margarinet bli rumstempererat och lite mjukt, vispa sedan ihop det med mjukosten. Blanda sedan ner vaniljsocker och florsocker. Tillsätt några droppar gul karamellfärg.
Passionsgelé
-
3 passionsfrukter
-
1 dl gelésocker multi
-
1 dl vatten
Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet, blanda det med vatten och gelésocker i en kastrull. Låt det koka upp och och koka i en halv minut . Låt gelén svalna.
Montering
Spritsa glasyren runt muffinsarnas kant och fyll mitten med gelén.
Låter friskt och gott med passionsgelé!
Det är gott =).