Rotfruktspytt med gräddstuvade vegokycklingbitar och sparris
Söndagsmiddag hos mamma.
Skala och ansa rotsakerna och löken, tärna och lägg i en ugnsform, strö över rosmarinblad och salt. Baka i ugnen tills de är mjuka.
Stek vegokycklingbitarna med finhackad rosmarin i rapsolja tills de blivit gyllenbruna. Skvätt över lite vitt vin och några droppar olivolja med citronsmak, låt puttra. Smaka av med svartpeppar och salt.
Skär av den träiga biten på sparrisen och koka dem sedan mjuka.
- rotselleri
- morot
- gul lök
- palsternacka
- kålrot
- färsk rosmarin
- salt
- svartpeppar
- 1 påse vego kycklingbitar
- färsk rosmarin
- rapsolja
- olivolja med citronsmak
- en skvätt vitt vin
- svartpeppar
- salt
- grön sparris
Skala och ansa rotsakerna och löken, tärna och lägg i en ugnsform, strö över rosmarinblad och salt. Baka i ugnen tills de är mjuka.
Stek vegokycklingbitarna med finhackad rosmarin i rapsolja tills de blivit gyllenbruna. Skvätt över lite vitt vin och några droppar olivolja med citronsmak, låt puttra. Smaka av med svartpeppar och salt.
Skär av den träiga biten på sparrisen och koka dem sedan mjuka.
Kommentarer
Trackback