Auberginesill med senapssmak

Ingredienser

  • (minst)1 dl senap (blanda med fördel olika sorter, jag brukar blanda dijon och skånsk)

  • 2 tsk salt

  • 2-3 msk socker

  • 1 msk vinäger

  • 0.75-1 dl olja

  • 1/2-1 dl vegetabilisk grädde

  • 1 dl hackad dill

  • 2 auberginer

 

Tvätta och skiva upp auberginerna i lagom stora ”sillbitar”. Koka i välsaltat vatten tills de har lagom konsisten (lite sladdriga), häll av vattnet och låt auberginebitarna rinna av och svalna ordentligt.

Blanda resten av ingrdienserna till en sås, smaka av så att balansen är rätt.

Lägg auberginebitarna i en fin glasburk och häll såsen över. Låt stå minst över en natt innan servering.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0