Kikärtspaté
Ingredienser
-
6 dl kikärtor färdiga kikärtor
-
1 dl. rostade solrosfrön (görs lätt i torr stekpanna)
-
2 stora gula lökar
-
115 g. tartex med örter
-
1 buljongtärning
-
2-3 pressade vitlöksklyftor
-
2 tsk stött basilika, timjan och rosmarin
-
5 dl. Grovt riven morot
-
1 dl grovt hackad persilja
Mal solrosfröna i foodprocessor/mixer. Skala löken och mixa den tillsammans med solrosfröna och kikärtorna. Smaksätt färsen med övriga ingredienser. Smörj och bröa en avlång form (ca1,2 liter). Fördela färsen i formen och grädda längst ner i ugnen i 200 grader ca 1 timme och 10 minuter. Täck patén med folie i slutet av gräddningstiden om den börjar se mörk ut. Servera patén kall med cumerlandsås. Även god varm.
Kommentarer
Trackback