Skogsgryta
Ingredienser
- 1 gul lök
- 4 morötter
- 2 burkar kinafärs
- 2 burkar hela champinjonger (den svamp du helst vill använda)
- 10 enbär
- 2 msk rosmarin
- 1,5 msk timjan
- 5 lagerblad
- ca 3 msk lingonsylt eller gelé
- rött vin
- 2 tärningar svampbuljong
- 2 förpackningar havregrädde
- svartpeppar och salt
Skala och skiva morötterna, hacka löken. Fräs i rapsolja i en gryta.
Mortla timjan och rosmarin. Tillsätt champinjonerna, svampbuljong och de mortlade kryddorna. Häll på lite vatten, lägg i lagerblad samt enbär och låt allt sjuda tills morötterna är lagom mjuka.
Öppna burkarna med kinafärs. Ta bort allt utom själva färsen (svampen som ligger i burkarna är så slemmig), dela den i lagom stora bitar och lägg i grytan.
Häll på grädden, lingonsylt och nån skvätt rött vin.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och lingonsylt eller gelé.
Kommentarer
Trackback