Kronärtskocksblommor med citronbaba, palsternackor i vitlök och het bönsallad

Ingredienser
  • Aubergine
  • 1 citron
  • Persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja


  • Palsternacka
  • Röd späd mangold
  • Vitlök
  • Salt


  • Stor vita bönor på burk
  • Soltorkade tomater
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Rapsolja


  • Konserverade kronärtskocksbottnar



Baba ganoush med citron

Borsta av citronen ordentligt med rotfruktsborste under vatten och torka väl. Skala av citronskalet med zestjärn. Skiva auberginen och stek eller ugnsbaka med citronsaft, nästan allt citronskal och olivolja. De är klara när de är sladdriga i konsistensen. Mixa med persilja, salt, svartpeppar och mer olivolja om det behövs för konsistensen.


Palsternacka i vitlök

Skala och skiva palsternackan i slantar. Finhacka mangolden och vitlöken. Stek allt på låg värme tills palsternackan är lagom mjuk. Salta.


Bönsallad

Skölj de vita bönorna och låt dem rinna av. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda bönor, tomater, cayennepeppar, salt och lite rapsolja i en skål.


Kronärtskocksblommor

Låt kronärtskocksbottnarna rinna av. Lägg upp dem på en tallrik, med en rejäl klick baba ganoush mitt på, garnera med citronzesten som du sparat och med lite mangold runt om (tänk blomblad).







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0