Kronärtskocksblommor med citronbaba, palsternackor i vitlök och het bönsallad
- Aubergine
- 1 citron
- Persilja
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja
- Palsternacka
- Röd späd mangold
- Vitlök
- Salt
- Stor vita bönor på burk
- Soltorkade tomater
- Cayennepeppar
- Salt
- Rapsolja
- Konserverade kronärtskocksbottnar
Baba ganoush med citron
Borsta av citronen ordentligt med rotfruktsborste under vatten och torka väl. Skala av citronskalet med zestjärn. Skiva auberginen och stek eller ugnsbaka med citronsaft, nästan allt citronskal och olivolja. De är klara när de är sladdriga i konsistensen. Mixa med persilja, salt, svartpeppar och mer olivolja om det behövs för konsistensen.
Palsternacka i vitlök
Skala och skiva palsternackan i slantar. Finhacka mangolden och vitlöken. Stek allt på låg värme tills palsternackan är lagom mjuk. Salta.
Bönsallad
Skölj de vita bönorna och låt dem rinna av. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda bönor, tomater, cayennepeppar, salt och lite rapsolja i en skål.
Kronärtskocksblommor
Låt kronärtskocksbottnarna rinna av. Lägg upp dem på en tallrik, med en rejäl klick baba ganoush mitt på, garnera med citronzesten som du sparat och med lite mangold runt om (tänk blomblad).