Pannbiff med potatismos, brunsås och lingonsylt
Pannbiffar och potatismos med brunsås och lingonsylt.
Ingredienser
- Färdiga biffar ”veggo -vegetariska burgare” av märket ”hälsosport” (finns på Willys och Hemköp)
- Pulvermos ”AP'TI Kartoffel-flocken püree” (finns på Willys)
Brunsås
- Mjölkfritt margarin
- Vetemjöl
- Havremjölk
- Grönsaksbuljong
- Soja
- Peppar
Stek biffarna. Gör moset enligt anvisning på förpackningen, krydda med vitpeppar och salt.
Smält en klick margarin i en kastrull, vispa i ett par matskedar vetemjöl, häll snabbt på mjölken och fortsätt vispa. Fortsätt tillsätta mjölk under vispningen medan kastrullen står på plattan tills såsen uppnått önskad konsistens. Låt en buljongtärning smälta i såsen/mosa sönder den med vispen, färga såsen brun med soja och ha i peppar efter smak. Smaka av. Antagligen behövs inget extra salt.
Servera biffarna med potatismoset, såsen och en klick lingonsylt.
Kommentarer
Trackback