Tofustroganoff med ris

Ingredienser
  • 1 stor gul lök
  • 1 paket rökt tofu ”kung markatta”
  • 1 förpackning krossade eller passerade tomater
  • 1 förpackning havregrädde
  • 1 1/2 msk basilika
  • 1 msk timjan
  • svartpeppar efter smak
  • 2 krm curry
  • salt efter smak
  • 1 msk ketchup
  • ris

Använd gärna en gjutjärnsgryta. Finhacka löken, skär tofun direkt i asken i små stavar (djupet på asken är lagom längd på stavarna). Stek löken i mjölkfritt margarin, ha i tofun och vätskan den ligger i när löken börjar bli mjuk. Mal lite svartpeppar över grytan och stek ett tag till. Häll över tomaterna. Låt småputtra länge så att grytan släpper ifrån sig lite järn. Mortla basilika och timjan och häll i den puttrande grytan tillsammans med curry och ketchup. Rör ner grädden och smaka av med salt. Känn efter om det behövs mer av någon av de andra kryddorna.

Färdig att serveras, gärna med ris.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0