Crêpes x3

Pannkakor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2,5 dl fyra sädeslags mjöl
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl havremjölk
  • 1 krm salt
  • mjölkfritt margarin att steka i

 

Vispa ihop mjölerna med havremjölken. Låt svälla i minst 30 minuter. Späd smeten med vattnet, tillsätt mer om den är för tjock och tillsätt saltet. Vispa smeten jämn.

Stek pannkakor i stekpanna i margarin och lägg på hög på en tallrik.

Täck de färdiga pannkakorna med något, så att de inte blir hårda och torra.

 

 

Förrättscrêpes

  • creamy spread, ädelostsmak
  • finhackat päron
  • valnötter
  • lite sojagrädde

 

Bred ett tjockt lager creamy spread mitt på pannkakan, lägg päronbitarna i en sträng rakt över. Rulla ihop pannkakan till en rulle. Bryt över valnötterna, häll över lite sojagrädde och gratinera.

 

Varmrättscrêpes

  • champinjonstuvning på färska champinjoner och soja grädde
  • sojagrädde

 

Lägg champinjonstuvningen rakt över pannkakorna och rulla ihop. Häll över lite sojagrädde och gratinera.

 

Efterrättscrêpes -crêpes suzette á la Sara

Crêpes suzette görs med apelsin och Grand Marnier i original, men man tager vad man haver.

  • 2 svenska syrliga äpplen
  • kanel
  • socker
  • mjölkfritt margarin
  • vatten
  • päronkonjak

 

Tärna ett äpple fint och stek i mjölkfritt margarin med socker och kanel så att äppelbitarna blir karameliserade. Lägg dem på pannkakorna och vik in kortsidorna och rulla sedan ihop till rullar. Kärna ur och mixa det andra äpplet med vatten, socker (snåla inte med sockret!) och kanel, koka ihop i en stekpanna. Vänd sedan crêpesen i såsen så att de blir ordentligt täckta. Häll över lite päronkonjak och tänd på. Servera gärna med vaniljglass.

 

 

Kanske inte så snyggt med tändstickorna i stekpannan, men för att vara första gången är jag ändå rätt nöjd. Och så var jag rädd för att bränna fingrarna. Flambering is the shit!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0