Fänkålssoppa

 

  • potatis, tärnad
  • morot, tärnad
  • fänkål, skivad
  • gul lök, hackad
  • fänkåls”blast”, finhackad och några hela toppar
  • dill, finhackad
  • salt
  • vitpeppar
  • citronsaft
  • rapsolja
  • vatten
  • rosévin
  • havregrädde

 

Stek alla grönsaker i en kastrull med rapsolja, salt och vitpeppar. Häll över lite vatten och grädde, låt puttra. Blanda i dill, fänkålsblast, rosévin och lite citronsaft. När grönsakerna är mjuka; plocka upp lite av grönsakerna och lägg åt sidan. Mixa resten av soppan, tillsätt mer vätska om den blir för tjock. Häll upp soppan i skålar och lägg en sked hela grönsaker överst så det syns vad som är i soppan, dekorera med en fänkåls”topp”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0