Sojaköttsgryta med potatis och inlagd gurka

 

  • 1 liten gul lök
  • några sojastrimlor (Anna Skippers)
  • lingonsylt
  • svartpeppar
  • kinesisk soja
  • salt
  • en skvätt soja grädde
  • lite havremjölk
  • maizenaredning med vatten
  • rapsolja

 

Hacka löken i lagom stora bitar, stek den och sojastrimlorna i rapsolja. Mal över lite svartpeppar och salta. Plocka ur sojastrimlorna och lägg på ett fat så länge. Häll grädde, mjölk och soja i pannan och red av med maizena till en lagom tjock sås. Rör ner en klick lingonsylt. Lägg sedan i sojastrimlorna igen (de tappar sin fasta konsistens om de kokar för länge. Servera med kokt potatis och inlagd gurka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0