Sojastrimlor med rödvinssås och rabarberchutneyglaserad färskpotatis i frasig skål

 

Rödvinssås

  • gräslök
  • persiljestjälkar
  • timjan
  • rosmarin
  • vitlök
  • buljong
  • äppelcidervinäger
  • rödvin
  • socker
  • maizena
  • mjölkfritt margarin

 

 

Bind samman de färska örterna med ett bomullssnöre.

Häll vinet i en kastrull, lägg i örtbuketten, buljong, äppelcidervinäger, en delad vitlöksklyfta och en nypa socker. Låt koka på svag värme tills örterna avgivit sin smak och vinet reducerats. Sila sedan av örterna och vitlöken. Red såsen med maizena utrört i lite vatten. Låt koka upp och späd med lite vatten eller mer rödvin om den blir för tjock. Blanka av såsen med en klick margarin innan servering.

 

Sojastrimlor

  • Anna Skippers vegetariska sojastrimlor -chickenstyle
  • finhackad persilja
  • färsk timjan
  • ljus soja
  • vitlök
  • svartpeppar

 

Repa timjansbladen och krossa eller finhacka dem. Stek soja strimlorna i rapsolja med persilja, timjan, en skvätt soja, pressad vitlök och svartpeppar tills de tinat och fått fin färg.

 

Rabarberchutneyglaserad färskpotatis i frasig skål

 

Drapera två ark vårrullsdeg över en upp- och nedvänd inoljad skål (använd en skål med glatt yta, annars fastnar degen). Pensla med olja mellan degarken och utanpå det yttersta lagret. Klipp bort deg som hänger nedanför skålen (det är mindre risk att degen spricker då när den ska tas loss från skålen). Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, till degen fått gyllenbrun färg. Öppna ugnsluckan och låt den stå kvar så att temperaturen inte sjunker för snabbt, då spricker degskålen. När det svalnat kommer konststycket att ta loss degskålen från porslinsskålen. Lycka till.

 

Koka potatisen i saltat vatten, häll sedan av vattnet. Rör ner några skedar chutney bland potatisen (i kastrullen eller i en teflonpanna). Rör ständigt så att chutneyn inte bränner fast i botten. Man kan även trä potatisen på grillspett och pensla med chutney för att sedan lägga dem på grillen en stund.

 

Servera potatisen i den frasiga skålen, med sojastrimlorna och rödvinssåsen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0