Spenatplättar med två färskoströror
Spenatplättar
- 3,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl växtmjölk
- 1 dl vatten
- 2 krm salt
- 1,5 dl finhackad spenatgodstart.se/
- 2 msk finhackad persilja
- mjölkfritt margarin, till gräddningen
Vispa ihop mjölet med vattnet och 1,5 dl av mjölken. Låt sedan smeten stå och svälla 30 minuter.
Mixa samman salt, spenat, persilja och den återstående decilitern mjölk, tillsätt till smeten. Grädda i plättlagg med mjölkfritt margarin.
Plättarna serverade jag med två färskoströror.
Röra 1
- 1/2 paket tofuline creamy smooth naturell
- ½ morot, finriven
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- salt
Röra 2
- 1/2 paket tofuline creamy smooth naturell
- riven pepparrot, efter smak
- klippt gräslök
- salt
Kommentarer
Trackback