Spenatplättar med två färskoströror


Spenatplättar
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl växtmjölk
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl finhackad spenatgodstart.se/
  • 2 msk finhackad persilja
  • mjölkfritt margarin, till gräddningen

 

Vispa ihop mjölet med vattnet och 1,5 dl av mjölken. Låt sedan smeten stå och svälla 30 minuter.

Mixa samman salt, spenat, persilja och den återstående decilitern mjölk, tillsätt till smeten. Grädda i plättlagg med mjölkfritt margarin.

 

 

Plättarna serverade jag med två färskoströror.

 

Röra 1

  • 1/2 paket tofuline creamy smooth naturell
  • ½ morot, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt

 

Röra 2

  • 1/2 paket tofuline creamy smooth naturell
  • riven pepparrot, efter smak
  • klippt gräslök
  • salt

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0