Lins- och kikärtsburgare med koriandersås
Burgare
- 425 g kikärtor på burk
- 2, 5 dl röda linser
- 2 potatisar
- 1-2 msk tandoori
- 2 msk malen koriander
- 3 msk finhackad persilja
- 2 skivade lökar
- 1 msk torkad ingefära
- ca 5 dl ströbröd
- rapsolja
- mjöl till panering
Skala, skiva och koka potatisarna mjuka, häll av vattnet. Stek löken mjuk i oljan och tillsätt tandoorin, stäng av och dra pannan åt sidan. Koka linserna mjuka. Lägg potatis, hälften av linserna, kikärtorna, löken, ingefäran, persiljan och koriandern i en skål, mixa till en slät smet. Tillsätt sedan linserna och ströbröd. Rör till en fast smet. Forma ca 10 biffar av smeten och panera i mjölet. Stek på båda sidor.
Koriandersås
- 1/3 burk med naturell alprosoja yofu
- 1 pressad liten vitlöksklyfta
- 1-2 msk torkad koriander
- 3 msk finhackad persilja
Rör ihop alla ingredienserna i en skål och servera till burgarna.
Biffarna och såsen är med några små ändringar tagna ur "Den stora vegetariska kokboken" av Könemann.
Kommentarer
Trackback