Lins- och kikärtsburgare med koriandersås

 

Burgare

  • 425 g kikärtor på burk
  • 2, 5 dl röda linser
  • 2 potatisar
  • 1-2 msk tandoori
  • 2 msk malen koriander
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 skivade lökar
  • 1 msk torkad ingefära
  • ca 5 dl ströbröd
  • rapsolja
  • mjöl till panering

 

Skala, skiva och koka potatisarna mjuka, häll av vattnet. Stek löken mjuk i oljan och tillsätt tandoorin, stäng av och dra pannan åt sidan. Koka linserna mjuka. Lägg potatis, hälften av linserna, kikärtorna, löken, ingefäran, persiljan och koriandern i en skål, mixa till en slät smet. Tillsätt sedan linserna och ströbröd. Rör till en fast smet. Forma ca 10 biffar av smeten och panera i mjölet. Stek på båda sidor.


Koriandersås

  • 1/3 burk med naturell alprosoja yofu
  • 1 pressad liten vitlöksklyfta
  • 1-2 msk torkad koriander
  • 3 msk finhackad persilja

Rör ihop alla ingredienserna i en skål och servera till burgarna.

 

Biffarna och såsen är med några små ändringar tagna ur "Den stora vegetariska kokboken" av Könemann.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0