Bröd/bullar med oliver och soltorkade tomater

Vitt matbröd, ingredienser

  • 50 g Mjölkfritt margarin
  • 5 dl vatten eller havremjölk
  • 1 påse torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • ca 1, 3 l vetemjöl

Fyllning, ingredienser

  • Olivolja
  • Soltorkade tomater
  • Svarta oliver
  • Salt
  • ev. örtkryddor

 

Smält fettet i en kastrull, häll i vätskan och låt blandningen bli ca 40 grader varm. Lös upp jästen i vätskan. Blanda salt, socker och 2/3 av mjölet i en bunke, tillsätt sedan degspadet. Arbeta degen smidig, tillsätt mer mjöl om det behövs för att göra degen lagom fast, men spara minst 1 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Ta upp degen ur bunken och knåda igenom den lätt på mjölat underlag. Dela sedan degen i två delar.

Kavla ut de båda degklumparna, de ska bli ca 1 cm i tjocklek.

Pensla med olivolja och strö över hackade soltorkade tomater, oliver och salt.

Rulla ihop.

Alternativ 1: Låt jäsa ca 30 minuter, grädda på bakplåtspapper i nedre delen av ugnen, 200 grader ca 30 minuter.

Alternativ 2: Skiva rullarna och lägg i bullformar, pensla ev. med mer olja. Låt jäsa ca 30 minuter och grädda i nedre delen av ugnen tills de fått färg.

Jag brukar göra rulle av halva degen och bullar av halva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0