Misosoppa med noriflarn

  • Rättika i tunna stavar
  • Morot som skurits med zestjärn
  • Arame
  • Vårlök i ringar
  • 5 msk brown rice miso
  • 1 l vatten.

Blötlägg aramen i 15 minuter. Koka upp vattnet i en kastrull, tillsätt rättikan först, sedan morötterna. När dessa är mjuka tillsätts aramen och vårlöken. Ta kastrullen av plattan och rör ut mison i soppan. Soppan bör inte koka sedan mison är tillsatt. Dekorera med en selleristav. Servera!

Till soppan är det gott med nori-flarn (se stora bilden överst i sushi-inlägget ovan).

  • 1 nori ark
  • sesamolja
  • salt

Skär noriarket i mindre bitar (ca 3x5 cm stora). Stek ett och ett på hög värme i sesamolja, det går snabbt, de ska bara krypa ihop lite granna. Lägg på ett fat och salta direkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0