Misosoppa med noriflarn
- Rättika i tunna stavar
- Morot som skurits med zestjärn
- Arame
- Vårlök i ringar
- 5 msk brown rice miso
- 1 l vatten.
Blötlägg aramen i 15 minuter. Koka upp vattnet i en kastrull, tillsätt rättikan först, sedan morötterna. När dessa är mjuka tillsätts aramen och vårlöken. Ta kastrullen av plattan och rör ut mison i soppan. Soppan bör inte koka sedan mison är tillsatt. Dekorera med en selleristav. Servera!
Till soppan är det gott med nori-flarn (se stora bilden överst i sushi-inlägget ovan).
- 1 nori ark
- sesamolja
- salt
Skär noriarket i mindre bitar (ca 3x5 cm stora). Stek ett och ett på hög värme i sesamolja, det går snabbt, de ska bara krypa ihop lite granna. Lägg på ett fat och salta direkt.
Kommentarer
Trackback